Съоръжения

Модернизация на „кран-ферма АСПЕМ 140/45“

Модернизация на „Кран-ферма АСПЕМ 140/45“

„Краностроене Инженеринг“ успешно завърши преустройството и модернизацията на „Кран-ферма АСПЕМ 140/45“, съгласно договор с „Пътинвест Инженеринг“ АД гр. София.

Кран-фермата е специализирана подемно-транспортна машина за мостово строителство. Тя е предназначена за монтаж на елементи от връхната конструкция на пътни мостови съоръжения. Максималното тегло на повдигания от двете подемни колички монтажен елемент е 120 тона, а максималното разстояние между два съседни напречни пътя на кран-фермата е 45 метра. Кран-фермата „ASPEM“ може да поставя греди също и в извити мостове, и преодолява наклони до 6%.

Кран фермата е била проектирана за работа с предварително формовани стоманобетонни греди с маса до 140t. След години на експлоатация и престой в складово стопанство ресурса на кран фермата е намален. Това налага да се провери актуалното състояние на металната конструкция, както и да се провери носещата способност на кран фермата. Изпълнени са и технически решения по електрооборудването и автоматиката.

Основните цели на преустройството бяха:

  • Повишаване на надеждността на съоръжението.
  • Повишаване на производителността на съоръжението.
  • Повишаване на безопасността при работа със съоръжението.
  • Намаляване на експлоатационните разходи на съоръжението.

Използвани са съвременни методи, технологии и подходи за реализиране на тази сложна задача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *