Съоръжения

Извършен демонтаж на кран с товароподемност 125 тона при работещ енергоблок

Извършен Демонтаж на Кран с Ровароподемност 125т при Работещ Енергоблок

Екип под ръководството на „Краностроене инженеринг“ ЕООД успешно приключи сложния щадящ демонтаж на „Кран мостов двугредов“ с товароподемност Q=125t и отвор 42,0 m разположен на кота 29,5  в Машинна зала на 5 блок на „АЕЦ Козлодуй“ АД гр. Козлодуй.

Проектът за демонтаж на кранът е разработен от инженерите на „Краностроене инженеринг“ ЕООД в гр. София, като са използвани новаторски технически решения.

Във връзка с модернизацията на 5 блок на „АЕЦ Козлодуй“ АД гр. Козлодуй е необходимо замяната на статора на генератора в машинна зала. Тази операция не може да се изпълни от двата налични мостови крана с товароподемност Q=220t и Q=125t. Това налага подмяната на съществуващия двугредов мостов кран с товароподемност Q=125t с нов двугредов мостов кран с товароподемност Q=160t

„Краностроене инженеринг“ и „Булмашинъри“ се обединиха за тази сложна задача и се пребориха с конкуренцията за осъществяването ѝ.

Демонтажът е извършен с помощта на два автокрана с товароподемност 220 t и екипите на  „Краностроене инженеринг“ ЕООД, „Атоменергоремонт АД“, „Изотех Груп ЕАД“, „Фелбермайр България ЕООД“, „Булмашинъри Ентерпрайсис” ООД и др. при работещ енергоблок.

Благодарим на нашите партньори „АЕЦ Козлодуй“ АД, „Атоменергоремонт АД“, „Изотех Груп ЕАД“, „Фелбермайр България ЕООД“, „Булмашинъри Ентерпрайсис” ООД и др. за оказаното съдействие при реализирането на тази сложна задача!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *